Welke tacker heb ik nodig voor welke klus?
Welke tacker heb ik nodig voor welke klus?
Professionals maken veel gebruik van tackers, omdat ze aanzienlijk sneller werken dan andere bevestigingsmethoden zoals spijkeren of lijmen. Maar ook als doe-het-zelver heeft u veel plezier aan een tacker. Het is daarbij wel belangrijk om het juiste type tacker te kopen voor de klus die u wilt uitvoeren. Tacker Plaza is dé specialist voor tackers en tacker-gerelateerde producten. We helpen u graag met al uw vragen en bij het vinden van de geschikte tacker voor uw klus.
Het gemak van een tacker bij uw bouwwerkzaamheden
Een tacker schiet met volle kracht een nagel in het oppervlak, waardoor het niet alleen zeer stevig vastzit, maar u er bovendien geen spijker uit ziet steken. Er zijn verschillende soorten tackers verkrijgbaar en daarom goed om te weten welke tacker bij welke klus past.
Welke tacker kiest u?
Het grootste verschil tussen de diverse tackers is de manier waarop ze aangedreven worden. Daarnaast bepaalt de aandrijving in sommige gevallen ook de capaciteit van de tacker.
- Elektrische tackers: deze sluit u aan op het elektriciteitsnetwerk. Bij de elektrische tackers is de slagkracht instelbaar, waardoor dit type gereedschap geschikt voor het verbinden van harde en zachte materialen. De elektrische laders zijn, vergeleken met andere modellen, vrij licht van gewicht en daardoor handzaam.
- Accutackers: zolang u ervoor zorgt dat de accu van uw tacker goed opgeladen is wanneer u met de werkzaamheden begint, bent u met een acculader niet verbonden aan een stopcontact. U heeft dus veel bewegingsvrijheid doordat u de tacker niet aan een stroom- of luchtvoorziening hoeft aan te sluiten. Het gereedschap is wel wat zwaarder, maar hiermee heeft u wel een krachtige tacker.
- Gastackers: zoals de naam al verklapt, werken dit soort tackers op gas. De capaciteit van het gaspatroon verschilt per tacker. Dit type tacker is onder andere geschikt voor aftimmerwerkzaamheden of houtskeletbouw.
- Pneumatische tacker: dit noemen we ook wel een tacker op luchtdruk. U sluit het apparaat eenvoudig aan op een compressor. Deze tackers zijn heel krachtig, waardoor u eenvoudig dik materiaal bevestigt.
- Handtacker: deze tacker bedient u met de hand, zonder elektrische of pneumatische ondersteuning. Handtackers zijn geschikt voor klussen van kleine omvang en voor het bevestigen van dunne materialen.
Voor iedere klus een passende tacker
Behalve dat u keuze heeft uit de aandrijving van de tacker, houdt u bij de aanschaf tevens rekening met de soort werkzaamheden die u uitvoert.
- Een constructietacker heeft een grotere diameter en deze gebruikt u als de afwerking niet het belangrijkste is, maar de stevigheid. Dit komt vooral van pas bij onder andere het bevestigen van vloerdelen of gevelbekleding. Met een constructietacker werkt u eenvoudig op hoge snelheid.
- Voor lichtere verbindingen, zoals het aanbrengen van sierlijsten of plinten, is een afwerktacker het aangewezen gereedschap. De brads of koploze spijkers die u in een afwerktacker gebruikt, vallen minder op. Daardoor zijn afwerktackers ideaal voor het bevestigen van materialen waarbij het esthetische aspect van de klus zeer belangrijk is.
- Een afwerktacker moet u niet verwarren met een nietmachine die op luchtdruk werkt. De nietmachines zijn vooral geschikt voor het nieten van karton of folie. De niet buigt krom na het inschieten, waardoor de materialen zeer stevig vastzitten. Een tacker schiet daarentegen de bevestigingsmiddelen recht in het materiaal voor een feilloze hechting.
De perfecte tacker voor uw klus vindt u bij Tacker Plaza
Bent u op zoek naar een tacker, maar twijfelt u welke tacker bij uw klus past? Onze deskundige medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op via ons online contactformulier. U bereikt ons tevens via telefoonnummer 036 760 42 61 of stuur een e-mail naar info@tackerplaza.nl.