• Meer dan 100.000 artikelen op voorraad
  • Gratis bezorgen v.a. € 399,-
  • Spoedlevering mogelijk binnen 1 werkdag
  • Enkel gerenommeerde tacker merken

Voordelen en nadelen tackers

Voordelen en nadelen tackers

Een tacker is een krachtige nietmachine met als doel om verschillende materialen aan elkaar te bevestigen. Het gebruik van een tacker vereist enige kennis en verantwoordelijkheid. In tegenstelling tot een normale nietmachine buigt een tacker de nietjes of brads niet om, maar schiet hij de nietjes of brads volledig het materiaal in. Er zijn vier soorten tackers, namelijk accu tackers, pneumatische tackers, elektrische tackers en handtackers. Elke tacker heeft zijn eigen voordelen, maar ook nadelen die u moet kennen om een weloverwogen keuze te maken. We lichten deze voor- en nadelen graag aan u toe.

De voordelen van een tacker

In vergelijking met andere bevestigingsmethodes, zoals spijkeren of lijmen, zorgen tackers voor een snellere werkwijze. Daarnaast vraagt een tacker minder fysieke belasting, dan handmatig materialen bevestigen. Om de juiste tacker te vinden, is het belangrijk om de voordelen van de vier soorten tackers te weten. Hoe verschillen deze tackers van elkaar? We leggen het u hieronder graag per soort tacker uit.

Accu tacker

Een accu tacker is draadloos, waardoor u over veel bewegingsruimte beschikt. Heeft u al een accu van het merk van uw tacker? Dan hoeft u geen nieuwe accu te kopen, dat scheelt weer in de aankoopprijs. Verder vraagt hij ook nog eens weinig onderhoud, waardoor u meer tijd creëert om te klussen.

Elektrische tacker

Door de instelbare slagkracht schiet u makkelijk door dik én dun materiaal. Daarnaast werkt een elektrische tacker eenvoudig, vanwege de weinig accessoires en het lichte gewicht. Deze tackers zijn uitgerust met veiligheidsvoorzieningen, waardoor u veiliger werkt.

Pneumatische tacker

Pneumatische tackers, oftewel luchtdruk tackers, zijn de meest krachtige tackers. Omdat deze tackers compact zijn en geen accu hebben, werkt u makkelijk en efficiënt. Doordat ze op luchtdruk werken, schieten ze gemakkelijk en snel meerdere nietjes of spijkers achter elkaar.

Handtacker

Handtackers zijn compact en licht van gewicht, waardoor u ze gemakkelijk in kleinere ruimtes gebruikt. Ze zijn ideaal voor doe-het-zelvers, omdat ze over het algemeen goedkoper zijn dan andere tackers.

Senco PAL100 Coilnailer dual 55-100mm
Senco PAL100 Coilnailer dual 55-100mm

Welke nadelen zitten er aan tackers?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en helaas is dit ook het geval bij tackers. Tijdens het koopproces is het belangrijk om de nadelen mee te nemen, om een weloverwogen keuze te maken. De nadelen van de vier soorten tackers zijn:

Accu tacker

Met een accu tacker bent u afhankelijk van de batterijduur van de accu. Als u niet over een extra accu beschikt, dan moet u wachten tot de batterij weer is opgeladen voordat u verder kunt. Vanwege de accu zijn deze tackers ook zwaar, waardoor het meer inspanning vergt bij het werken op hoogtes of langdurige projecten. 

Elektrische tacker

Een elektrische tacker vraagt altijd om een stroomvoorziening. Dit beperkt uw bewegingsruimte en daarnaast moeten uw werklocaties dus altijd over een stroomvoorziening beschikken. Bij langdurig gebruik is het mogelijk dat dit type tacker oververhit raakt. Als dit gebeurt, dan moet u wachten tot de tacker volledig afgekoeld is.

Pneumatische tacker

Pneumatische tackers werken door middel van een compressor. Het aanschaffen en onderhouden hiervan brengt dus wat extra kosten met zich mee. Daarnaast belemmert een compressor uw bewegingsruimte, waardoor het lastig is om op moeilijk bereikbare plaatsen te werken. 

Handtacker

Een handtacker is minder krachtig vergeleken met een elektrische of pneumatische tacker. Dit maakt het bevestigen van dikker of harder materiaal moeilijker. Met een handtacker werkt u vaak ook langzamer, omdat ze om meer inspanning van u vragen. 

Een tacker kiezen

Zoals we hierboven beschreven, zijn er verschillende soorten tackers op de markt. Om te bepalen welke tacker het beste voor u werkt, is het belangrijk om te weten hoe u uw tacker gaat gebruiken. Welke materialen wilt u bevestigen en op welke ondergrond? Het beantwoorden van deze vragen helpen bij het kiezen van de juiste tacker.

Bij Tacker Plaza vindt u een ruim aanbod aan verschillende soorten tackers, namelijk:

Neem contact op met Tacker Plaza

Twijfelt u over welke tacker het meest geschikt voor u is? Neem contact met ons op en onze specialisten helpen u graag verder.

Share this post