• Meer dan 100.000 artikelen op voorraad
  • Gratis bezorgen v.a. € 199,-
  • Spoedlevering mogelijk binnen 1 werkdag
  • Enkel gerenommeerde tacker merken

Schroefapparatuur

Schroefapparatuur: de werking

Een handschroevendraaier is niet altijd de meest handige oplossing, wanneer je onderdelen aan elkaar moet schroeven. Het kan een vermoeiende klus zijn, als u veel schroeven achter elkaar moet schroeven. Een schroefmachine is in dit geval ideaal, u kunt vrij eenvoudig schroeven in uw desbetreffende werkstuk draaien. Een schroefmachine werkt op elektriciteit, de accu laadt u separaat van de machine op. De opgeladen accu klemt u daarna aan de schroefmachine en u kunt er direct mee aan de slag. De meeste merken leveren twee accu’s. Zo kunt u er één in de schroefmachine doen en de andere in de oplader. Zo hoeft u nooit uw werkzaamheden te onderbreken, omdat de accu leeg is.

Schroefapparatuur: de opties

Schroefapparatuur is meestal een combinatie tussen een schroef- en boormachine. Door het bitje te vervangen, kunt u het type boor of type schroef kiezen. Het bitje bevestigd u in de boorhouder, waarin een bithouder zit. Ons schroefapparatuur is dusdanig ontworpen, dat u de verschillende soorten schroeven zonder gereedschap erop kunt monteren. Op de achterkant van de boorkop is de zogenaamde slipkoppeling aangebracht, met daarop cijfers. Hier kunt u de hoeveelheid kracht instellen, waarop u de schroef dient in te draaien. Uiteraard afhankelijk van de afmeting van de schroef, hardheid van het te bevestigen onderdeel en de hardheid van de ondergrond. U kunt de slipkoppeling op dusdanige wijze instellen, zodat deze niet slipt tijdens het boren.

Schroefapparatuur: veiligheid

Bij onjuist gebruik is schroefapparatuur een levensgevaarlijk instrument. Denk dus altijd aan de veiligheid van uzelf en uw omgeving! Laat nooit onbeheerd uw gereedschap achter, als er kinderen bij u in de buurt zijn. Tegenwoordig beschikt schroefapparatuur over een boor/schroefstand, daarbij is deze schroefstand vaak instelbaar naar de afgegeven kracht. Dat houdt in dat als u schroef teveel weerstand geeft, dat de schroefmachine gaat ratelen (ook wel slipkoppeling genoemd). Op deze manier weet u altijd zeker dat u uw werkstuk niet sloopt, doordat u de schroef te ver indraait.

Schroefapparatuur: meer informatie

Bij Tacker Plaza vindt u op het gebied van schroefapparatuur, altijd het juiste product voor uw wensen. Wij proberen ons assortiment up to date te houden, zodat u het product dat u zoekt, ook daadwerkelijk bij ons kunt bestellen. Tacker Plaza biedt u kwalitatieve producten voor een scherpe prijs. U kunt onze producten eenvoudig online bestellen. Aangezien wij veiligheid voorop zetten kunt u gerust en veilig betalen met iDeal of per bankoverschrijving. Ook is het mogelijk om onder rembours te bestellen. Heeft u vragen over schroefapparatuur? Of welke producten wij nog meer aan u kunnen leveren? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor advies staan wij u graag te woord.